Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi,Ansiklopedik Bilgi

Hobi

Köpek Bakımı Nasıl Olmalı,Nasıl Gezdirilmeli

Köpek Bakımı Nasıl Olmalı,Av ve bekçi köpeklerinin, yarış için yetiştirilen hayvanların koşma yeteneklerini kaybetmemeleri, fazla semirmemeleri için sık sık uygun yerlere çıkarılarak koşmaları ve antrenman yapmaları sağlanmalıdır.

Köpek Nasıl Gezdirilmeli

Köpek Bakımı Nasıl Olmalı
Hayvan yıkanırken, içine su kaçırılmamaya dikkat edilerek kulakların içi sabunlu bezle silinir, göğüs, karın, bacaklar ve bacak araları da iyide temizlenir.

Küçük ev köpekleri, bu ihtiyacı evin içinde veya varsa küçük bir bahçede dolaşmamakla da karşılayabilirler. Bu tip köpeklerin zaman zaman dışarıya çıkarılarak gezdirilmeleri, bu sırada rastladıkları çeşitli yabancı maddeleri koklamak suretiyle koku alma duyularının gelişmesine, onların besinlerden daha iyi yararlanmalarına ve neşelenmelerine yardım eder. Fakat bunun aşın bir hale sokularak onların pek fazla yorulmaları da uygun olmaz.

Köpeklerde Deri Bakımı

Postlu hayvanların hepsinde olduğu gibi, köpekler de genellikle ikbaharda kıllarını değiştirirler.

Dökülen kılların ve bunlarla birlikte kıllar arasına yerleşmiş olan toz ve pisliklerin uzaklaştınlması, derinin temizlenip havalandınlması hayvanların genel sağlık durumları üzerinde de çok olumlu etkiler yapar, özellikle, uzun kıllı olan köpeklerde kıllar zamanla keçeleşir ve kötü bir durum, çirkin bir görünüş alır.

Kıllar, sertçe bir fırça ile, hayvanın kafasından başlanıp düzenli sıralar halinde geriye doğru ve kuyruğa kadar, sonra da göğüs ve yan kılları aşağılara doğru sıkıca bastırılarak fırçalanır.

Aynı hareket, kılların ters yönünde de tekrarlanıp son defa yine düzeltilir.

Bu arada, fırçada toplanan kıllar bir tarak yardımıyla alınır.

Fırçadan sonra, ıslak bir bez parçası ile sıkıca ovularak iyice temizlenir.

Ayak ve tırnaklar da aynı şekilde fırçalanıp parmaklar arasında kurumuş çamurlar varsa bunlar da uzaklaştırılır.

Fazla sıcak yaz aylarında uzun kıllı hayvanların kırkılması çok yararlı olmakla beraber, bu sırada derinin kesilmemesine, buralar, da yaraların meydana gelmemesine dikkat edilmeli ve bu iş, mutlaka usta kişilerce yaptırılmalıdır.

Derinin tımarı sırasında kılların araları ve hayvanın derisi de dikkatle yoklanarak pire ve kene gibi zararlıların aranması ve varsa, bunların mutlaka uzaklaştırılmaları, bu narazitlere karşı ilâç uygulanması da gerekir.

Köpek Yıkama Nasıl Yapılır

Köpekler terlemezler.

Fakat çeşitli nedenlerden ötürü,yine de bazen rahatsızlık verecek şekilde kokarlar.

Bundan başka, derinin salgıladığı yağ, tozlarla karışarak deri üzerindeki gözenekleri, tıkar, solunumu güçleştirir, hayvanın da çirkin bir görünüş almasına sebep olur.

Sağlığa zararlı bu kir birikintilerinin uzaklaştırılması, deri ve kıllarının temiz parlak bir görünüş alması için hayvanın zaman zaman ve hele sıcak mevsimlerde daha da sık yıkanması gerekir.

Banyo, genişçe oir leğende, veya uygun olan herhangi bir yerde yapılabilir.

Oldukça ılık şekilde hazırlanan su, önce köpeğin sırtına dökülür ve sabun sürülerek iyice köpürtülür.

Sabunlu suyun, kılların arasına girmesi ve deriye kadar işlemesi için sıkıca ovuşturulup bol suyla durulanır.

Sabunlama, ihtiyaca göre birkaç defa tekrarlanır.

Yıkamadan sonra deri ve kılların üzerinde hiç sabun kalmamasına çok dikkat edilmelidir. Bundan sonra da temiz bir bezle iyice kurulanır kıllar düzeltilir.

Hayvan yıkanırken, içine su kaçırılmamaya dikkat edilerek kulakların içi sabunlu bezle silinir, göğüs, karın, bacaklar ve bacak araları da iyide temizlenir.

Yıkama sırasında hayvanın kulak ve gözlerine sabun kaçırılması onu çok rahatsız eder ve onun banyodar ürkmesine ve büyük huysuzluklar göstermesine sebep olur.

Hayvanın su ve sabunla yıkanmasına imkân görülemediği zamanlar, kılların arasına tebeşir tozu veya talk pudrası serpilip sıkıca fırçalanırsa yağ ve tozlar giderilir, kıllar temiz ve parlak bir hal alır.

Köpek Bakımı Nasıl Olmalı

Bir yanıt yazın