Balıkçıl Kuşu,Özellikleri | Ansiklopedik Bilgi |

Balıkçıl kuşu özellikleri,Balıkçıl kuşu ne yer,Balıkçıl kuşu nerede yaşar,Balıkçıl kuşu çeşitleri,Balıkçıl kuşu türleri,Balıkçıl kuşu hakkında bilgi,Balıkçıl Kuşu,Balıkçıllar, tropikal bölgelerle, sıcak ılıman bölgeler arasında çok yaygın olarak rastlanan kuşlardır.

Balıkçıl Kuşu Özellikleri

Buralarda kalabalık sürüler halinde, durgun suların, bataklıkların yakınında yaşayan balıkçıllar, yerde ya da aynı ağacın üstünde topluca yuva yaparlar.

Balıkçılların bedeninde, sürekli uzayan hav tüyleriyle kaplı kesimler vardır.

Balıklar kurbağalar ya da suda yaşayan eklembacaklılarla beslenirler; öküz balıkçılı, büyükbaş hayvan sürülerini izler ve bu hayvanların yer değiştirirken rahatsız ettikleri böceklerle beslenir.

Birçoğu, kışı geçirmek için, tropikal bölgelere uzun göçler yapar.

Türkiye’de rastlanan başlıca balıkçıl türleri şunlardır: dünyanın birçok bölgesinde görülen beyaz balıkçıl (Egretta alba); Avrasya ve Avustralya’da yaşayan küçük beyaz balıkçıl (E. garzetta); Avrasya, Afrika ve Madagaskar’da bulunan toparak (Ardeola ralloides); Avrasya, Afrika, Cava ve Madagaskar’da yaşayan külrengi balıkçıl (Ardea cinerea); erguvanı balıkçıl (A. purpurea); cüce balaban ya da cüce yırtıcı balıkçıl (ixobryehus miretus); öküz balıkçılı (Bubulcus ibis ya da Ardeola ibis); gece balıkçılı (Nycticorax nycticorax); balabankuşu (Botaurus stellaris).

Bunlar dışında kalan önemli balıkçıl türleri arasında Amerika balıkçılı (Egretta thula), mercan balıkçılı (E. sacra) sayılabilir.

Bir cevap yazın