Düzce Konuralp
Düzce Konuralp,Beldede tarımla uğraşılmaktadır. Mısır, fındık, ve büyük oranda Pirinç ekimi Osmanlı Zamanından beri yapılmaktadır. Kasaba Pirinci diye bilinen pirinç, Osmanlı Saray Sofralarının Baş tacı olmuştur. Hayvancılıkla da uğraşılmaktadır. Bölgede tarım ve hayvancılğın yanında büyük çapta sanayi kuruluşlarıda mevcuttur.
Arkeoloji
Konuralp, Antik çağdaki Bithynia bölgesinin önemli merkezlerinden biriydi. İstanbul – Ankara karayolunun ortasında, Düzcenin 8 km kuzeyinde ve Düzce – Akçakoca yolu üzerindeki antik şehir, bir tepenin eteğinde kuruluydu. Şehrin kurucusu Prusias I ona adını verdi.
Şehir M.ö. 74 yılında roma hakimiyetine girdi. M.S. II. yy.da en parlak devrini yaşadı. Roma devrine ait surların izine rastlanmadı.
Bizans devri surlarının ise, 200 m’ye yakın bir kısmı bugüne kaldı. Malzemesi diğer bizans surlarının çoğunda olduğu gibi devşirmedir. Güneyde, üzerindeki süvariden dolayı, Atlıkapı olarak isimlendirilen bir kapısı vardır. Antik şehrin kurulduğu tepenin üst yamacında, Osmanlı devrine ait surlar görülür.
En sağlam mimari kalımı tiyatrosudur. Oturma sıralarının düzgünlüğü, iyi işçiliği ve sağlamlığı ile dikkati çeker. Mimari yönünden Knidos tiyatrosu ile yakın benzerlik gösterir. M.S. I. yy.a aittir.
Şehrin batı tarafında bir köprü vardır. Anadolu’da sağlam kalmış birkaç köprüden biridir. Üç kemerli ve kemerlerinin üst tarafı düz bloklarla kaplıdır. M.S. I. yy.a aittir.