Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi,Ansiklopedik Bilgi

Hobi

Evde Kedi Bakımı Nasıl Olmalır

Evde yavru kedi bakımı nasıl yapılır,Evde kedi bakımı nasıl yapılır,Evcil kedi bakımı nasıl yapılır,Evde kedi bakımı ile ilgili bilgiler,Evde Kedi Bakımı Nasıl Olmalır,Eni ve boyu 35, yüksekliği de 15 cm kadar olan tahta veya mukavva bir kutu, içine küçük bir şilte, bir de örtü konulmak suretiyle mükemmel bir kedi yatağı haline getirilir.

Evde Kedi Bakımı
Eni ve boyu 35, yüksekliği de 15 cm kadar olan tahta veya mukavva bir kutu, içine küçük bir şilte, bir de örtü konulmak suretiyle mükemmel bir kedi yatağı haline getirilir.

Kedi, bu konforlu köşesine çok çabuk alışır ve orada yatıp kalkmaktan çok hoşlanır.

Bu iş için sepetler de kullanılabilir.

Fakat bunlarda hava cereyanlarını önlemek için alt ve yanlarına gazete kâğıtları serilmeli, üzeri de bir battaniye ile örtülmelidir.

Kedinin barınağı, hava cereyanlarının bulunmadığı bir yere konulmalıdır.

Döşeme taştan veya betondan yapılmışsa kutu yerden 5 cm kadar yükselecek şekilde tahta parçalarıyla alttan beslenmelidir.

Eğer kedimiz çok minik bir yavru ise, kutusuna kolayca girip çıkabilmesi için kenarlardan birinde uygun genişlikte bir açıklık bırakılması, yavrucağı sevindirir.

Geceleri oda soğuyorsa, yavrunun üşümemesi için örtüsünün altına sıcakça suyla dolu ve ağzı sıkı bir şekilde kapatılmış bir şişe koymak faydalı olur. Yavru, evin her tarafında koşup oynar fakat yorulduğu zaman kutusuna dönmeyi becerir. ”

Eğer önceleri yavru ile ciddi bir şekilde ilgilenirseniz, mobilyalarınızın üzerinde yatmamasını, yatayatmamasını da ona kolayca öğretebilirsiniz.

Bu gibi uygunsuz hallerini hiç hoş görmeden bir iki fiskeyle cezalandırmanız, onun minicik kulaklarına güzel bir küpe olur.

Onun gündüzleri şekerleme yapmasına izin verebileceğiniz eskice bir koltuğunuz varsa, sizlerle birlikte oturup aile sohbetlerinizi dinlemekte onu çok memnun eder.

Yok, yüzgöz olmak istemiyorsanız, onu daima yerde kalmaya alıştırmalısınız.

Kedi besleyen evlerin önemli bir derdi, hayvanın ortalığı kirletme korkusudur.

Fakat, başlangıçta bu işi iyi düzenler ve ona uygun bir yer hazırlarsanız, size hiçbir üzüntü vermeden bu işi mükemmel bir şekilde yürütmeyi de öğrenir.

Bunun için, evin uygun göreceğiniz bir köşesine ve en iyisi, kutusunun bulunduğu yere plastikden yapılmış bir kap ‘koymanız gerekir. 40×40 cm genişlikte v« 5-7,5 cm derinlikte olan bu kabın dibine de 2,5 cm yükseklikte kum döşenmelidir.

Kediler, doğuştan zeki ve titiz hayvanlar oldukları için yavrular bu kaba çok çabuk alışır ve başka yeri kirletmezler.

Kum veya toprak her gün değiştirilir, kap da yıkanıp temizlenirse, can sıkacak tatsız bir durumla karşılaşmazsınız.

Kedinizi zaman zaman çıkarabileceğiniz bir bahçeniz yoksa, onun kutusu yalanlarına diklemesine kalınca bir tahta parçası koymanız, hayvanın tırmalayarak tırnaklarını bilemesine imkan verir ve böylelikle mobilyalarınız, kapılarınız tırmalanmaktan korunur.

Evde Kedi Bakımı
Evde Kedi Bakımı
Evde Kedi Bakımı
Evde Kedi Bakımı
Evde Kedi Bakımı
Evde Kedi Bakımı
Evde Kedi Bakımı

Bir yanıt yazın