Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi,Ansiklopedik Bilgi

Bilim

Sürüngenlerin Beslenme Şekilleri

Sığırların beslenme davranışı,Sürüngenler ne ile beslenir,Sürüngenler ne yer,Sürüngenler ne ile beslenir,Sürüngenlerin ortak özellikleri,Sürüngenlerin Beslenme Şekilleri,Birçok sürüngen türü ve çoğu kez en etkileyici olanları adalarda birbirinden ayrı olarak yerleşmişlerdir.

Sürüngenlerin Beslenme Şekilleri
Sürüngenlerin Beslenme Şekilleri,Birçok sürüngen türü ve çoğu kez en etkileyici olanları adalarda birbirinden ayrı olarak yerleşmişlerdir. Komodo’nun dev varanı (Varanus comodoensis), Aldabra ve Galapagos’un dev kaplumbağaları ve Galapagos’un deniz iguanası (Amblyrhynchus cristatus) buna örnek oluşturur.

Komodo’nun dev varanı (Varanus comodoensis), Aldabra ve Galapagos’un dev kaplumbağaları ve Galapagos’un deniz iguanası (Amblyrhynchus cristatus) buna örnek oluşturur.

Sürüngenler Nasıl Beslenirler

Çok sayıda sürüngen (yılanlar, bukalemunlar) ağaçlarda, timsahlar, kaplumbağalar ve özellikle anakonda gibi yılanlar da tatlı sularda yaşarlar.

Günümüzde yaşayan çok az tür gerçekten deniz biçimidir, bunlar yalnızca deniz kaplumbağaları, deniz yılanları ve daha az ölçüde Galapagos’un deniz iguanası ve deniz timsahıdır (Crocodylus porosus).

Kimi sürüngenler dağlarda oldukça yükseklerde yaşarlar; Himalaya’da agamalar 5 000

m’ye bile erişirler. Skinkgiller (Scincidae) gibi toprak kazıcı ve Küba’da yaşayan bir iguana ve Malezya’da yaşayan bir tür su yılanı gibi mağaralarda yaşayan iki renksiz tür de vardır.

Sürüngenlerin tür sayısı, enlemler arttığı oranda, yani ekvatordan kuzeye ve güneye doğru gidildikçe azalır.

Bu, Avrupa’da çok açık bir biçimde görülür, İskandinavya’da çok az tür yaşar.

Norveç açıklarında kimi kez dev deniz kaplumbağası (Dermochelys coriacea) yakalanır.

Antarktika’daysa sürüngen bulunmaz.

Sürüngenlerin çoğu etçildir, yalnızca bazı kaplumbağalar ve kertenkeleler (agamalar, iguanalar) otçuldur.

Bazı türler özel bir beslenme rejimi gösterir.

Agamagillerden Avustralya dikenli agaması ya da dikenli şeytan (Moloch horridus) ve uçan ağama (Draco volans) karıncalarla beslenir, pek çok yılan yalnız termitleri yer.

Sürüngenler, çok kilo kaybetmeksizin, uzun zaman aç kalabilirler.

Sözgelimi, büyük yılanlar kimi kez besin almaksızın bir yıldan uzun süre yaşayabilirler.

Bir yanıt yazın